Инфо

11. јул 2013.11. јул 2013.
АМБАСАДОР ФИНСКЕ ПОСЕТИО ШАБАЦ

ДРАГОЦЕНА РАЗМЕНА ИСКУСТАВА

Амбасадор Републике Финске у Србији, Пека Орпана, боравио је прошле недеље у Шапцу, где је са градским челницима разговарао о значају коришћења обновљивих извора енергије.
Пре више од 20 година Финска је постала прва европска земља која је институционализовала значај животне средине увођењем овог ресора у националну владу. Данас је скандинавска држава светски лидер у коришћењу обновљивих извора енергије и енергетске ефикасности, а о овим темама фински амбасадор у Србији Пека Орпана разговарао је са представницма Градске управе Шапца.
-Током протеклих неколико деценија, свест финског друштва о значају заштите животне средине и коришћењу обновљивих извора енергије непрестано је подизана на више нивое. Развили смо савремене технологије, које не загађују животну средину, тако да су наше реке и језера данас беспрекорно чисти. У свему томе веома је важна едукација становништва, а посебно деце, истакао је фински амбасадор.
Град Шабац ће се у будућности окренути коришћењу обновљивих извора енергије, нагласио је градоначелник Шапца Милош Милошевић и додао да је размена искустава и знања са представницима Финске драгоцена.
-Финци су у самом европском врху по реализацији пројеката за јефтиније грејање и мање рачуне за енергију коју користи становништво. Веома смо почаствовани доласком амбасадора у Шабац, а ту прилику смо искористили да анализирамо теме о коришћењу алтернативних извора енергије. Та област је нама веома интересантна, а његова екселенцја нам је обећао да ће нас повезати са адекватним саговорницима у Финској како би нам пренели њихова искуства, рекао је градоначелник Шапца.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa