Инфо

11. јул 2013.11. јул 2013.
ПОЧЕЛЕ СА РАДОМ ОДБОРНИЧКЕ КАНЦЕЛАРИЈЕ

БЛИЖИ ГРАЂАНИМА

Консултовање грађана о питањима која се тичу свакодневног живота, основни је циљ формирања одборничких канцеларија, које су почели да отварају одборници покрета „Заједно за Србију“ у Шапцу
Спуштање политике на најнижи ниво одлучивања, и озбиљна сарадња са грађанима, који треба да знају на шта се троши њихов новац, представљају основне карактеристике нових институција политичке праксе у Србији, одборничких канцеларија. Марија Лазић, одборница политичке групе „Заједно за Србију“ у локалном парламенту, међу првима је отворила овакву кацеларију.
- Идеја о раду одборничких канцеларија подразумева и стварање, односно, креирање буџета месних заједница. Средства која би се нашла у тим буџетима користила би се искључиво за реализацију пројеката који унапређују живот грађана у најнижим јединицама локалне самоуправе. То је веома добра идеја, јер би грађани имали увид у то на шта се троши њихов новац, а самим тим би подстакли њихову жељу да активно учествују у крирању и реализацији пројеката за које они сматрају да су важни у њиховој месној заједници, објашњава Лазићева.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa