Инфо

18. јул 2013.18. јул 2013.
У ШАПЦУ

НАЈПРИВЛАЧНИЈЕ СТРУЧНЕ ШКОЛЕ

И поред проблема са поништењем завршног матурског испита шабачки свршени основци током протекле седмице уписали су се у једну од пет средњих школа. После првог уписног круга остало је 106 слободних места од чега само у Шабачкој гимназији 54
Највеће интересовање будућих средњошколаца привукла је Медицинска школа „Др Андра Јовановић“ у којој није остало ниједно слободно место. Тако ће од септембра у клупе сести 217 ученика првог разреда распоређених у седам одељења у пет образовних профила: фармацеутске, лабараторијске, зубне и физиотерапаутске техничаре по једно и медицинске сестре техничари, три одељења.
-Изузетно смо задовољни протеклим уписом јер смо показали да ова школа традиционално добија најбоље ученике. Надамо се да ћемо бригом о њиховом школовању допринети да они изађу још бољи из ове школе и да се запосле и уђу у радни однос или да наставе своје школовање на факултетима јер ми имамо проходност на све факултете у држави ““ рекао је Александар Пајић, директор Медицинске школе „Др Андра Јовановић“.
О квалитету уписаних ученика сведочи и чињеница да је одељење фармацетских техничара састављено од тридесет једног „вуковаца“ док се у распону од седам и по бодова сврстао већ спомеути број уписаних ученика.
-Све ово показује да је интересовање добрих ђака било веома велико што говори и о врло високом прагу и квалитету ђака који су дошли. Карактеристично је, на пример, да нам се у одељење фармацеутских техничара уписао тридесет један „вуковац“ јер толико се и пријавило. Врло су високи прагови за упис медицинских сестара техничара. Примамо три одељења али да примамо само једно одељење ту би праг био 59 бодова што је само један бод од максимума. Иначе, за три одељења праг је изнад 54 бода. Надамо се да ће ученици који су уписали нашу школу бити задовољни својим избором, односно, квалитетом школе коју су уписали ““ додао је директор Пајић.
Ове године Средња пољопривредна школа са домом ученика, Стручна хемијска и текстилна школа и Техничка школа одлуком Министарства просвете остале су ускраћене за поједно одељење. Мали број слободних места, који је већином попуњен у петак, на Петровдан, показао је велику заинтересованост за стручне школе.
-Задовољни смо уписним роком јер у неким одељењима има уписаних ученика и мало преко предвиђеног броја ““ рекла је Снежана Ранковић, помоћник директора Техничке школе.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa