Инфо

1. август 2013.1. авг 2013.
ДРИНА ЈЕ СМИСАО ЖИВОТА ““ 2013

ТАКМИЧЕЊА, ДРУЖЕЊА И ДОБАР ПРОВОД

Дани спортско-рекреативног туризма „Дрина је смисао живота“ и ове године у потпуности су оправдали слоган који носе већ трећу годину за редом. Врелину јулског сунца ублажили су Дрина и Зворничко језеро многобројним љубитељима спортског риболова, кулинарима специјализованим за спремање рибље чобе као и онима који уживају у посебном природном амбијенту и забавном сплаварењу.
Свечано отварање манифестације уз културно-забавни програм, на коме су присуствовале бројне званице, уприличено је на стадиону ФК Јединство у четвртак, 25. са почетком у 19:30. Први такмичарски дан „Сомовијаде 2013“ почео је у петак, пристизањем излагача летњег изложбеног сајма. Специјални гост из Словеније и један од највећих љубитеља дринске чаролије, Стане Омерзу, након краћег културно-уметничког програма и поделе поклона, забацио је удицу и тако прогласио отвореном 16. Сомовијаду. На Зворничко језеро су испловила укупно 102 такмичара који су два дана могли да покажу своје риболовачко умеће.
Уз сарадњу рибочуварских служби са обе обале Дрине и судијског састава ког су чинили чланови ОССР „Дринско језеро“ из Малог Зворника такмичење је протекло у савршеном реду. Наредног дана, организовало се такмичење у спремању рибље чорбе, о чијем је укусу одлуку донео специјалан жири кога су чинили Горан Баленовић, главни и одговорни уредник часописа „Ревири“, Градимир Минић, естрадни уметник из Ћуприје и Велимир Петрин, уредник новина „Блиц“. Проглашењу свих победника присуствовао је велики број посетилаца а победници су освојили победничке пехаре, медаље и вредне награде. У категорији “Златног котлића Сомовијаде 2013“ прво место припало је екипи „Братство“ из Кањиже, друго место освојила је екипа „Кумови“ из Београда, а треће Милован Јевтић из Сакара. На другој страни победници “Сомовијаде“ показали су посебно задовољство својим успехом а награде су обезбедили Туристичка организација, Општина Мали Зворник, ХЕ Мали Зворник, Травар Доо, ревија “Зов“, Вуко варалице и Дом културе 17. септембар из Малог Зворника. Најуспешнији риболовац био је Бранислав Станковић из Шапца који је осим победничког пехара и медаље добио и прелазни пехар као и пехар ревије „Зов“ и вредан риболовачки прибор. Другопласирани био је Станиша Марковић док је треће место припало дами Ибољи Тот која је дошла из Кањиже. Овогодишња “Сомовијада“ протекла је у знаку награђивања па су поклоне добили и Срђан Томић као најмлађи такмичар, Невена Алексић као најмлађа такмичарка и Љубиша Јовић за фер плеј.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa