Инфо

8. август 2013.8. авг 2013.
У СУСРЕТ 207. ГОДИШЊИЦИ МИШАРСКОГ БОЈА

БОГАТ ПРОГРАМ

Обележавање годишњице Мишарске битке је манифестација која је уврштена у ред манифестација од државног значаја. Уз подршку Градске управе Задужбинско друштво „Први српски устанак“, МЗ Мишар и АП „Вожд“ и ове године припремили су богат културно-уметнички, али и спортски, програм.
-С обзиром на историјски значај овог догађаја град Шабац је поред укључивања у обележавање годишњице ове године интензивно радио на изради плана активности на уређењу Мишарског комплекса који ће се реализовати у неким наредним годинама, а све у циљу унапређења квалитета понуде за посетиоце који дођу на Мишар ““ рекла је Ана Маринковић, начелница Одељења за друштвене делатности, на конференцији за новинаре у уторак.
Петодневна манифестација отвориће се у петак, 9. августа, Турниром у малом фудбалу док ће као подсећање на некадашњу параду фијакера и Мишарски вишебој ове године пешачком зоном, од 20 часова, продефиловати парада коњаника и фијакера. Наредног дана, у суботу, одржаће се Меморијални турнир „Владан Симић Симче“ од 18 часова када ће наступити ветерани ФК „Карађорђа“ Мишар и ФК „Срем“. На летњој позорници Дома културе Мишар КУД „Абрашевић“ од 20 часова извешће програм „Песмом и игром кроз Србију“. У недељу, 11. августа, у 9 часова служиће се Света Литургија у Мишарској цркви Васкрсење Христово. За 18 часова предвиђена је фудбалска утакмица сениора ФК „Карађорђе“ Мишар и ФК „Мачва“ Шабац. У летњој башти Дома културе од 20 часова одржаће се концерт Првог фолклорног ансамбла КУД „Абрашевић“. Све три вечери од 22 часа биће организовано диско вече у Дому културе Мишар.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa