Инфо

8. август 2013.8. авг 2013.
КРУПАЊ

ПОСЕТА ПРИПАДНИКА ВОЈСКЕ

У уторак 30. 07. 2013. године у посету Општини Крупањ дошли су припадници Војске Србије, војна пошта 5002 из Београда. Циљ њихове посете је упознавање са културно историјским споменицима из И светског рата и са историјом битке на Дрини.
Домаћини бригадном генералу Јелесију Радивојевићу и његовим колегама били су Туристичка организација Општине Крупањ и Драган Грујић, резервни војни старешина и велики познавалац чињеница везаних за битке из Првог светског рата одиграних у Западној Србији.
Гости су посетили цркву ““ спомен костурницу Св.Вазнесења Господњег у центру Крупња. О историји цркве упознао их је свештеник Мијо Васиљевић.
Следећа дестинација коју су припадници Војске Србије посетили била је планина Јагодња и Мачков Камен, простор на којем је вођена једна од најдинамичнијих битака српске и аустрогарске војске у Првом светском рату. Наши гости су желели да посете место које је у војној историји забележено као поприште најогорченије и најдинамичније борбе.
О току битке, стратешким местима, преузимањима и губљењу освојеног припаднике војске упознао је Драган Грујић.
Наши гости били су и на видиковцу Перуника одакле су посматрали Дрину и уживали у прелепом погледу.
Због ограниченог времена које предвиђено за посету Крупњу генерал Радивојевић и колеге нису стигли да посете црквени парк „Добри Поток“, нити Белу Цркву. Наши гости су исказали дивљење за лепоту природе нашег краја и најавили нови долазак.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa