Инфо

8. август 2013.8. авг 2013.
ДЕЦА РАТНИХ ВОЈНИХ ИНВАЛИДА И ИЗВИЂАЧИ У КАМПУ У ПОЖАРЕВЦУ

СКЛАПАЊЕ НОВИХ ПРИЈАТЕЉСТАВА

Патриотски фронт, регионални одбор Западна Србија, у сарадњи са извиђачима града Шапца, организовано су десет дана боравили у Првом међународном кампу “Сабор 2013“ у Пожаревцу са осамнаесторо деце ратних војних инвалида, ветерана и извиђача. Поред њих у етно селу Толба била су и деца из Русије, са Косова, из Републике Српске, Новог Сада, Апатина, Прокупља и Крагујевца.
По повратку у Шабац редакцију “Гласа Подриња“ посетили су Никола, Анђела, Ана и Јована, заједно са представницима организатора. Они су нам пренели своје утиске.
Никола Ђокић, са шест и по година био је најмлађи учесник кампа.
-Лепо сам се провео. Упознао сам нове другаре, а највише сам се дружио са децом из Шапца и са Косова. Највише ми се свидео базен, и спавање, прича Никола и додаје да ипак није научио да плива.
Анђела Ракић, ученица четвртог разреда ОШ “Стојан Новаковић“ створила је пријатељства са вршњацима са Косова, из Новог Сада, али и из Русије. Највише јој се свидело што је научила да плива.
Ана Димитрић завршила је прву годину Средње пољопривредне школе. Објашњава да су се највише спријатељили са децом са Косова јер су приближно истих година. Каже да су наставили да се друже, да се редовно чују и одржавају контакт путем фејсбука.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa