Инфо

8. август 2013.8. авг 2013.
У НЕДЕЉУ ОДРЖАН 44. МЕЂУНАРОДНИ ПЛИВАЧКИ МАРАТОН ЈАРАК ““ ШАБАЦ

ЕВРОПСКА ТРКА МИРА

Победнички пехар у женској конкуренцији освојила Павлина Кубатова (Чешка) а код мушкараца ловорике однео маратонац из Хрватске Милан Марин. Шапчанин Милорад Рајшић испливао маратон четрдесети пут
Међународни пливачки маратон од Јарка до Шапца, у недељу четвртог дана августа окупио је петнаест такмичара из 9 европских земаља који су пливали трку мира дугу 19 километара.
Већ после неколико километара група пливача почела је да се растеже. У групи су били Марин, Миховец, Раце и Захрадник. Прикључак овој водећој четворки пратио је млађани четрнаестогодишњак, пливач из Србије, Бенце Балзам као и Чех Дворак који су неколико десетина метара заостајали за водећим али и много искуснијим пливачима. Прелажењем километара у Сави поредак водећих се није знатно мењао да би на око половине стазе Милан Марин појачао темпо и издвојио се. Тако је Марин своју предност увећавао а из километра у километар већ је било јасно ко ће бити освајач овогодишњег маратона. Иза себе оставио је друго пласираног Захрадника (Чешка) непуних 14 минута. Трећи кроз циљ прошао је пливач из Србије Божидар Раце, затим Рок Миховец (Словенија) а великим аплаузом испраћен је најмлађи учесник Бенце Балзам који је кроз циљ прошао пети. Победница у женској конкуренцији била је Павлина Кубатова (Чешка). Велику пажњу и овогодишњег маратона привукао је Шапчанин, Милорад Рајшић, који корача седму деценију пливајући четрдесети пут „његову трку мира“.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa