Инфо

15. август 2013.15. авг 2013.
ДЕСЕТИ ТРКАЧКИ ДАН НА ХИПОДРОМУ

ФЕДОР ОСВОЈИО "МЕМОРИЈАЛ МИЊЕ КНЕЖЕВИЋ"

У недељу 11. августа на шабачком хиподрому одржан је десети тркачки дан у овогодишњој сезони. По лепом сунчаном дану присуствовало му је око 1500 љубитеља коњичког спорта. Сви они могли су да виде четири галопске као и галопску трку у сулкама у којима је наступило 34 коња. Најбржи међу њима поделили су наградни фонд који је износио 570.000 динара
У првој трци „Колумбо“ наступило је девет грла од три године и старијих, на стази од 1350 метара. Трку је повео Денсер, да би убрзо Модена Енерџи избила на челну позицију а пратили су је Таурег и Тарантина. Убрзо је Денсер поново изашао на чело, увео водећу групу и у задњих 300 метара, а онда је Таурег из Љубичева кренуо у напад. За њима у потеру упустила се Лајт Оф Париз и било је очигледно да ће та три грла одлучити о победнику, уз Ред Билија који је такође силно кренуо у задњих 200 метара. Испоставило се да је Таурег најбржи па је после две победе у Пожаревцу, успео да тријумфује и у Шапцу. Овај пут за пола дужине надмашио је Ред Билија остваривши солидно време од 1:22,4. До пласмана су стигли још Лајт Оф Париз и Денсер који је недавно славио у Богатићу. Без пласмана су остали Тарантина, Терор, Торенте, Симона Де Витесе и Модена Енерџи.
У трци „Саројан“ на 1800 метара наступило је девет грла од три године и старијих без победе у 2013. Најбржи на старту били су Вигор затим Маестро да би убрзо на чело избио фаворит Ломи Сур из штале Сердар. Покушавали су да га угрозе и прате Маестро, Луна Милетина и Вигор али је он све њихове нападе лако одбио. Ломи Сур је у циљном правцу још појачао како би обезбедио победу и у времену 1:52,3 први прошао кроз циљ. Он је две дужине иза себе оставио Луну Милетину која је била боља од Вигора и Севена, а без пласмана су остали Муди Гари, Маестро, Фортунић, Каја Вукова и Милетина Коштана.
На ред је дошла трка дана „Меморијал Миње Кнежевић“ који се по дванаести пут одржава на шабачком хиподрому у знак сећања на трагично преминулу џокејку, која је 23. априла 2000. на Цвети трагично изгубила живот на тркама у Богатићу. Била је једина жена џокеј у земљи, неустрашива шабачка Амазонка која је у својој каријери имала преко 170 стартова у којима је остварила 28 победа и 65 пласмана.
Ове године на стазу од 1350 метара изашло је пет двогодаца, а трка је била категорије ГРУП 3. Трку је повела Телма Томас а одмах за њом били су Фемилис, Федор и Хари Калахан који је на старту нешто заостао али се на половини стазе прикључио водећим коњима. Једино је Ариста Д Кет доста заостајала, и предност водећих није успела да надокнади до краја трке и прошла је последња кроз циљ. По изласку из задње кривине у циљном правцу, из конкуренције је испала и Телма Томас а у борби за победу остали су Фемилис, Федор и Хари Калахан. Грла су била све ближа циљу али је до расплета дошло у самом финишу када је Федор из ергеле Сурчин после велике борбе успео да надмаши Фемилиса из ергеле Љубичево за кратку главу. Тако је о победнику одлучио задњи скок а дужину и по иза њих кроз циљ је прошао Хари Калахан, а иза њега је читавих 15 дужина заостала Телма Томас, а кроз циљ је још прошла Ариста Д Кет.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa