Инфо

15. август 2013.15. авг 2013.
36. САЗИВ ЈЛК

ДОМИНАЦИЈА МИНИМАЛИЗМА

Десетодневни боравак уметника у Јаловику, обележен је разменом искустава, идеја, дружењем и минимализмом као правцем којим се последњих неколико година креће стваралаштво у Јаловичкој ликовној колонији. Током тридесет шестог сазива, учешће је узело осам уметника: Ивана Ивковић, Саша Ткаченко, Милорад Стајчић, Љиљана Шуњеварић Арбајтер, Беноа Лазаро, Драгиша Маринковић, Весна Црнобрња и селектор ЈЛК, Бранислав Николић.
Завршно вече сусрета, крунисано је отварањем изложбе радова насталих током овог сазива. Завршница је употпуњена и наступом шабачких глумаца, Боривоја Божанића и Синише Максимовића, где је учешће узео и афористичар Раде Ђерговић, приредивши присутнима вече чивијашког хумора и сатире.
-Ове године, умањен је број учесника због свима знаног стања у култури, односно коригованог прилива финансијских средстава. Ипак смо успели да изнедримо квалитет и урадимо неколико захтевних и добрих радова. Поред поменутих услова, интернационални имиџ колоније очувао је наш гост из Француске, Беноа Лазаро. Радови су врло минималистички, а изложба има савремен карактер. Дела изгледају комплексно, али су по својој појавности минималистичка. Испоштована је идеја савремене уметности, да се на што једноставнији начин каже много ““ истакао је Николић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa