Инфо

15. август 2013.15. авг 2013.
ИЗВИЂАЧИ

ШВАЈЦАРСКИ СКАУТИ У ШАПЦУ

Добар глас далеко се чује. Посета и узвратна посета скаута Швајцарске и извиђача Шапца. Заједничко учешће на 9. смотри извиђача Србије идуће године у Белој Цркви
Европска Унија има програм за младе под називом „Млади у акцији“. У оквиру овог програма финансира се међународна размена извиђача и скаута под називом „Табор у иностранству“.
Европска Унија недавно је понудила Савезу извиђача Србије да буде домаћин скаутима из неколико европских земаља у виду размене. На конкурс Савеза извиђача Србије за домаћина европским скаутима јавили су се и извиђачи Шапца. По том конкурсу швајцарски скаути изабрали су град Шабац. У вези тога, ради припреме доласка и размене швајцарских скаута, из кантона Сент Гален, из њихових градова Рапелсвил Јона, Ватвил и Неслау, са обале циришког језера, прошле недеље дошле су на договор и упознавање представнице Мариса Домесијен и Хана Хундих. На овом сусрету договорено је да крајем септембра и почетком октобра ове године у Шабац дође 26 скаута, који би боравили седам дана. Домаћин овој двочланој делегацији био је секретар Градског савеза Пера Трајковић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa