Инфо

15. август 2013.15. авг 2013.
КОМБИНАРТ НА ШЛФ

ЗА ЛЕПШИ СТАРИ ГРАД

Током недавно одржаног Шабачког летњег фестивала пажњу кампера, гостију и Шапчана привукла је група младих шабачких уметника „Комбинарт“. Различитих уметничких опредељења али с истим циљем који је овога пута био улепшавање јавног простора на Старом граду, уз музику и вреву окупљених током пет врелих августовских дана, млади ентузијсти испољили су сву своју креативност.
Нови изглед, сада много веселији, добила су врата свлачионица. Њих су осликали академски уметници. Посматрана као целина могу се назвати муралом, а као појединачни сегменти одишу аутентичним сликарским потезом и поетиком. Од сакупљене пластичне амбалаже током фестивала направљена је скулптура која је била постављена код улаза у Тврђаву. Због немогућности складиштења потрајала је само једно вече али је послужила својој сврси. Поред уметничке креативности окупљенима је поручила да и одбачени материјал има своју вредност.
У сарадњи са групом „Вози улице“ изложба академске вајарке Милене Обрадовић под називом „Игра“ провозана је на четвороциклу. На овај начин велико музичко дешавање обогаћено је уметничким садржајима који су изазвали велику пажњу.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa