Инфо

15. август 2013.15. авг 2013.
ПУШТЕНА У РАД ЛИФТ ПЛАТФОРМА НА УЛАЗУ У ОСНОВНИ СУД

ЖИВОТНА СРЕДИНА ПО МЕРИ СВИХ

На степеништу Основног суда у Шапцу прошлог петка пуштена је у рад лифт платформа намењена уласку лица са инвалидитетом, односно корисницима инвалидских колица у зграду суда. Догађају је, између осталих, присуствовао државни секретар у Министарству рада, запошљавања и социјалне политике Драги Видојевић, према чијим је речима уградња лифт платформе омогућена реализацијом пројекта „Корак до правде“ који је Удружењу параплегичара Мачванског округа одобрен на конкурсу за унапређење положаја особа са инвалидитетом Министарства рада, запошљавања и социјалне политике.
- Уградња лифт платформе коштала је 1.330.000 динара. Министарство је обезбедило 850.000 динара, док је Град Шабац учествовао са 480.000 динара. У протеклих седам месеци, за 11 различитих пројеката у области заштите особа са инвалидитетом у Шапцу, Министарство рада, запошљавања и социјалне политике обезбедило је 2,1 милиона динара, навео је Драги Видојевић.
Како је истакао заменик градоначелника Шапца Немања Пајић, сарадња са Министарством рада, запошљавања и социјалне политике је изузетна. Конкретан резултат је уклањање једне од архитектонских баријера у граду, што је симболична најава уклањања свих баријера и предрасуда којима су изложене особе са инвалидитетом.
- Град Шабац посвећује посебну пажњу особама са инвалидитетом тако што финансира њихова удружења, помаже у школовању деце са инвалидитетом, као и деце чији су родитељи инвалиди, и субвенционише рачуне за комуналне услуге предузећа чији је оснивач локална самоуправа. Само економско оснаживање особа са инвалидитетом, као и уклањање физичких и духовних баријера, води равноправности у друштву, нагласио је заменик градоначелника Шапца Немања Пајић.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa