Инфо

22. август 2013.22. авг 2013.
ИЗМЕЂУ РЕДОВА

ПРЕОБРАЖАВАЊЕ

Нису то лоше урадили ови наши политичари, чекали Преображење па да преобразе и власт. Још само некако и народ да се испреображава, па да живимо срећно и весело.
Ови су прво размештали своје људе по јавним предузећима, управним одборима, агенцијама и још којекаквим дирекцијама, па тек онда на ред долазе министри и њихова постављења. Ред је ред. А онда сви заједно идемо већ уходаним путем департизације.
Млади стручњак који живи у Америци, наравно Србин, а биће министар финансија, својевремено је међу пет хиљада студената проглашен најперспективнијим. Е, да га видимо шта ће урадити са нама неперспективним. Поготову што код нас постоји и оно “Ко ће Србину угодити“.
Још човек није ни постављен а већ су се јавили они којима је то, уосталом и посао да оцењују друге, па веле за овог стручњака да је млад, па да није дуго овде живео, па ово, па оно. Ти наши политички аналитичари требали би да плаћају порез на изговорену реч. Можда би мање млатили празну сламу.
Један од разлога што је одложено суђење Мишковићима, оцу и сину, је тај што су попуњени термини за суђење баш у тој судници где би то требало да се збива. Додуше некада се кривцима судило и на градском трагу, али ајде, друго је време. А други разлог је што су због годишњих одмора изостали неки браниоци. Ред је да се и мучени Мишковићи мало одморе, напорно је то дрпати туђе.
Навијачи неких наших клубова траже реорганизацију у фудбалском савезу Србије. Ето колико су наши политичари далековиди, нису чекали да се њихови навијачи побуне, већ су сами кренули у реформе.
Неки међу Србима су били на летовању, па сад доживљаје препричавају онима који нису били нигде. А неки међу Србима, који имају паре, причају онима који немају ништа, како је то задовољство трошити те исте паре. Па неки међу Србима, који раде, причају оним другим који не раде, како је то радити. Ето, зато је код нас просек добар.
Недавно у Београду одржан фестивал пива, па и широм Србије, као и у Шапцу, одржане су разноразне културно забавне манифестације. И после свих њих се питамо, шта да није пива, да ли би код нас култура могла тако да се испољава.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa