Инфо

22. август 2013.22. авг 2013.
ОТВОРЕН 14. ЛЕТЊИ МАТЕМАТИЧКИ КАМП

ЗНАЊЕ МЕЊА СВЕТ

Љубав према математици ове године окупила је преко двеста учесника Летњег математичког кампа у ОШ „Николај Велимировић“. Млади математичари из Србије, БиХ и Црне Горе од 20. до 25. августа имаће прилику да уз помоћ еминентних предавача, међу којима је и шест чланова олимпијског тима из математике и физике, стекну нова знања.
- Математика, физика и информатика можда ће успети за вас да учине много тога. Између осталог да досањате своје снове и све оно о чему маштате у свом животу. Ја знам да сви ви имате бујну машту и да имате неке своје животне снове али исто тако могу да вам кажем из искуства да све те снове можете да живите и то управо ако будете наставили да учите и да радите. Исто тако ваше знање неће учинити да само ви живите тај сан већ можда ћете управо ви бити неки великани ове земље и људи који ће нашу Србију препородити и повести сигурним и модерним корацима у будућност како би смо сви зајено живели лепше и боље ““ рекао је Ненад Боровчанин, државни секретар Министарства омладине и спорта, приликом отварања кампа у уторак.
Добродошлицу у име Градске управе пожелео је Немања Пајић, заменик градоначелника, који је истакао да град подржава ентузијазам људи који овај камп годинама уназад организују.
- Највећу захвалност дугујемо, пре свега, полазницима кампа који су својим успесима, радом и знањем промовисали овај камп, самим тим и наш град и ову школу. Остаје ми да им захвалим на ентузијазму са којим се и данас овај камп и одржава, као и на жељи не само што су били способни и имали знање да остваре толике успехе него што су вољни да то знање и пренесу вама. Надам се да ћемо се у будуће и поносити са многима од вас. Желим вам да се лепо дружите, усвојите нека нова знања и, пре свега, да понесете јако лепе успомене из нашег града ““ додао је Пајић.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa