Инфо

29. август 2013.29. авг 2013.
У ЗАВИЧАЈНОМ МУЗЕЈУ У КОЦЕЉЕВИ

РЕТРОСПЕКТИВА ДАНИНИХ ДЕЛА

Недавно је у Завичајном музеју у Коцељеви отворена изложба ликовних радова продајног карактера Данице Бабовић, под називом “Ретроспектива Данице Дане Бабовић“, коју ће посетиоци имати прилике да виде до краја септембра месеца.
Поставку ове изложбе чини више од 70 акварела и уља на платну који љубитеље сликарске уметности воде кроз све периоде њеног богатог ликовног стваралаштва.
Своју прву самосталну изложбу имала је пре скоро три деценије у Коцељеви, а потом је њене радове имала прилику да види и публика у Београду, Баошићу, Шапцу, Ваљеву, Крупњу, Москви, Минску, Пожаревцу... Бројне Данине слике налазе се у приватним колекцијама у Русији, Либији, Бугарској, Белорусији, Украјини, Аустрији као и у нашој земљи.
Даница - Дана Бабовић рођена је 1948. године у селу Суботица, у породици Васић. Основну школу похађала је у Коцељеви и у Ваљеву, где је провела и кратак период свог детињства. Школовање је потом наставила у Шапцу, у Учитељској школи. Након тога уписала је Вишу педагошку школу у Београду где је била један од најбољих студената чувеног српског акварелисте, професора Светолика Лукића, који је тврдио да се двадесет година уназад у престоници није појавио такав млади талентовани акварелиста какав је била Дана Бабовић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa