Инфо

29. август 2013.29. авг 2013.
АКЦИЈА ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЊА КРВИ У МАЧВАНСКОМ МЕТКОВИЋУ

ПРИКУПЉЕНО 100 ЈЕДИНИЦА

Хуманост у акцији добровољног давања крви, организованој већ по традицији половином августа у основној школи у Мачванском Метковићу, ове године, исказали су домаћини и њихови суседи из Белотића. Крв је укупно дало 100 добровољних давалаца, а прикупљана је за потребе лечења Мачвана у шабачкој болници, којима је таква врста помоћи неопходна.
- Број добровољних давалаца крви из године у годину у нашем селу се стално повећава. Од око 300 кућа у Метковићу, велики број се и овога пута одазвао и учествовао у акцији. Присутне су ту породице Павловић, Мишковић, Мутавџић, Јелић... и многи други. Импулс им даје поред осталог, конкуренција суседа из Белотића, који су и сами доста добро организовани и масовно се одазивају учешћем у готово свим акцијама добровољног давања крви, каже Иван Бирташић, који је заједно са Предрагом Ћосићем из Метковића најзаслужнији за велики одзив и учешће у хуманитарним акцијама добровољног давања крви.
- Посебно сам обрадован што у оваквим акцијама учествује све већи број младих. Они су својеврсна гаранција будућности добровољног давања крви, што у неким крајевима Србије, чујем посустаје, каже Аврам Гишић, председник месног одбора Црвеног крста из Белотића не заборављајући да помене и значајну помоћ свог земљака, недавно преминулог Златомира Смиљанића.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa