Инфо

29. август 2013.29. авг 2013.
ВИСОКА ТЕХНОЛОШКА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА

СПРЕМНИ ЗА НОВУ ГЕНЕРАЦИЈУ СТУДЕНАТА

Као и претходне године у шабачкој Високој технолошкој школи струковних студија пред почетак школске 2013/2014. године неуморно се ради. Нова спратна зграда од око четристо квадрата, где ће бити смештена студентска служба, библиотека, читаоница, администрација и пет професорских канцеларија, је у завршној фази израде.
- За разлику од претходних година, где смо све трошкове сносили сами, први пут ове године Министарство просвете има учешће од око педесет одсто у изградњи, адаптацији и опремању простора. Ресто су, наравно, наше паре. На овај начин ми колико толико компензујемо недостатак школског простора. Наравно, тиме нисмо завршили све. Остало је још простора који би могао да се искористи за комплетирање ове школе као и преостале две школе које имају своје зграде обезбеђене од стране државе. Ту се надамо да ћемо имати помоћ и од града. Недавно је био градоначелник. Овом приликом захваљујем му се на посети и лепим жељама. Честитао нам је на ономе што смо до сада урадили и обећао помоћ око обезбеђења додатног простора. Надамо се да ће то тако и бити. На овај начин, дакле завршетком радова до почетка школске године, ми се спремамо за нову генерацију студената ““ рекао је др Светислав Лазарев, директор Високе технолошке школе струковних студија.
У овај пројекат Министарство просвете уложило је седам милиона динара. Исту цифру школа је из сопствених средстава додала за завршетак и опремање простора. Поред тога што се труде да студентима обезбеде што боље услове за учење јунски испитни рок понудио је и два нова смера ““ гастрономију и медицинску фармацију.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa