Инфо

29. август 2013.29. авг 2013.
ИАМЕЂУ РЕДОВА

КУКОВО ЛЕТО

Ако је ово било такозвано куково лето у којем смо, истини за вољу, неке ствари и пребијали преко кука, сад долази златна јесен са обиљем плодова, шаренилом биља а и оплемењеном Владом. Па да нас Бог види.
Не стварно, у јесен улазимо и са новим ценама струје, и са новим ценама гаса, и са новим ценама дрва, и са новим ценама зимнице, и са новим ценама школског прибора, и са новим... и са новим министрима. А што ли се онда овај народ осећа тако старо.
Почела скупштинска заседања. Ето нама радости, разбибриге, разоноде, политичког задовољства. Више нико не реагује на оне тешке или агресивне речи које се чују у том високом дому, огуглали и гледаоци. Па и народ се окренуо оној старој “Удри бригу на весеље“.
Капитени неких фудбалских екипа, неки дан, добили жуте картоне зато што су њихове екипе на терен изашле пет минута касније због протеста усмереног главном фудбалском савезу. Е кад би се тако кажњавала и сва остала закашњавања.
Наш амбасадор тамо негде у белом и развијеном свету, смењен због некаквих недоличности. Наиме, тај виспрени Србин, тамо је себи купио кућу, па је ту кућу сам себи изнајмио за дипломатске потребе, па све то наплаћивао од Владе. Штета што нико у овој земљи није у неку књигу сабрао све те наше малверзације транзицијског доба којима ни данас не оскудевамо. Ех, каква би то била књига. Експертска.
Ово, иако нема везе, подсећа на ону причу из давнина када се негде у околини Шапца десила крађа у једној земљорадничкој задрузи. Наравно, дошла милиција, испитивали, истраживали, али нико да призна. На крају је инспектору дозлогрдило па је запретио да ће ако не признају довести полицијске специјалне керове који откривају лопове. На то је један чича завапио “Немој те керове, леба ти друже милицајац, све ће нас поцепати“.
У последње време у Шапцу се велика пажња поклања псима, па се по узору на бели и савремени свет, организују и разноразне манифестације. Ајд што им је направљен смештај који скоро да има боље услове него неки људи, ал што им се приређују приредбе, као неки дан када су бирали најлепшег краљевског љубимца. Кажу да ће и у оквиру Чивијаде улицама парадирати костимирани керови. Јакако. Па ко сад да каже како је то пасј живот.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa