Инфо

29. август 2013.29. авг 2013.
ПРОДАЈА РОБЕ ВАН ПРЕДВИЂЕНИХ МЕСТА

КАЗНЕ ЈЕДИНИ ЛЕК

Нелегалну продају воћа и поврћа, али и остале робе на пијацама, контролишу Одељење за иснпекцијске и комунално стамбене послове и Комунална полиција. Казне за илегалну продају у распону од пет, до 75 хиљада динара.
Висока цена производње, елементарне непогоде, велике републичке и локалне таксе као да нису довољни разлози за тешак положај пољопривредних произвођача који своју робу продају на пијацама. Честа је слика да се у непосредној близини налазе импровизоване тезге за којима стоје појединци који своју робу продају без дозволе.
- Сматрам да би Комунална полиција требало да обрати посебно пажњу на појединце које робу продају из гепека својих аутомобила. Осим што излажу робу сумњивог квалитета они угрожавају пешаке и праве гужву у саобраћају. Ми плаћамо годишњу и дневну закупнину тезги, а они се сналазе на друге начине. Не могу да их осудим, тешка је ситуација за све, па је најбоље да се надлежни баве тим проблемом, коментар је једног од закупаца на шабачкој пијаци „Живинарник“.
Санкционисање нелегалне продаје спада у опис послова Одељења за инспекцијске и комунално стамбене послове и Комуналне полиције, које у оваквим случајевима реагују по службеној дужности, или по пријави грађана.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa