Инфо

5. септембар 2013.5. сеп 2013.
ЉУБИЧЕВСКЕ КОЊИЧКЕ ИГРЕ

ШАПЧАНИ ЗАПАЖЕНИ

Од петка 30. августа, до недеље, 1. септембра, у Пожаревцу су одржане јубиларне 50. Љубичевске коњичке игре. Око 200 коња такмичило се у касачким и галопским тркама, утакмицама у дужинском јахању на 20 и 40 километара и прескакању препона. Централни догађаји манифестације били су Љубичевски вишебој и галопска трка Куп Љубичева.
За разлику од претходних неколико година посећеност је била изузетна. Око 10.000 посетилаца присуствовало је дешавањима другог и трећег дана.
Галопери из Шапца и Мачве постигли су запажене резултате. Првог такмичарског дана, у суботу, у трци Михајловац на 1.300 метара омица Ђа Глори заузела је 2. место иза љубичевског Гокуа. Главна галопска трка овог дана било је Груп ИИИ надметање на 1.300 метара, у којој је Биг Бен, са Шашићем у седлу освојио 1. место. Поред победе шабачко грло је поставило и рекорд стазе на 1.100 метара, временом од 1,004 минута.
Другог такмичарског дана, у Груп ИИИ трци на 1.600 метара ждребац Ил д Франс, породице Вукојевић из Мачванског Белотића, био је најбржи. Грло Марти Мистерија, Свете Пурића, било је треће у тој трци. Пласман је остварила и Ребека Лири, која је у Груп ИИИ надметању двогодишњих грла била четврта. Грло Раскољников у Груп И трци на 1.800 метара за главу је изгубило од Перидота, али је иза себе оставило фаворизованог Блек Монка, освајача овогодишњег Српског дербија.
Централни догађај игара, трку Куп Љубичева на 2.400 метара, освојио је Кид Фрст, у седлу са, Тиком Вујковићем који је уједно тренер и власник овог грла. После 14 година, и двоструке победе Едена 1998. и 1999. године, титула најбољег галопера на Љубичевским играма дошла је поново у наш крај.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa