Инфо

5. септембар 2013.5. сеп 2013.
КАЈАК: СВЕТСКО ПРВЕНСТВО

ЧЕТВЕРАЦ У ВРХУ

Протеклог викенда у Дуизбургу завршено је светско првенство у кајаку и кануу на мирним водама . У изузетној конкуренцији од укупно 79 земаља учесница и више од 1.500 такмичара репрезентативци Србије имали су својих 15 представника. Међу орловима такмичила су се и шесторица чланова кајакашког клуба Зорка.
Српски четверац у трци К ““ 2 1.000 метара у саставу Миленко Зорић, Ервин Холперт, Александар Алексић и Дејан Терзић успео је да се домогне финала а у финалној трци заузме високо пето место. Иначе, посада Шапчана светским асовима је скренула пажњу на себе собзиром да је то једна од млађих посада у свету и самим тим наговестили да њихово време у оваквој елити тек долази . Такође у трци К- 1 1.000 метара Дејан Пајић и Душко Станојевић у Б финалу заузели су трећу позицију и тиме завршили такмичење .
„Веома сам задовољан пласманом. Били смо близу медаље. Не жалим много, медаља ће доћи, следеће године нас очекује светско првенство у Москви а наша посада је једна од најмлађих у свету. Ово је била трка великих, у којој су Руси славили победивши олимпијског победника Аустралију који су били овде у Дуизбургу трећи, као и сребрне Чехе који су на ОИ били бронзани. Руси су можда мало изненадили, јер су на олимпијским играма били четврти. Вицешампиони са ОИ, Мађари су нас добили у фото финишу, а то показује да смо у самом светском врху, јер смо имали егал трку са медаљашима са великих такмичења“, истакао је главни тренер Мирослав Алексић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa