Инфо

5. септембар 2013.5. сеп 2013.
ПОЈЕДИНЦИ КОЈИ НЕГУЈУ ТРАДИЦИЈУ

ШТАП И ШЕШИР МАЈСТОР СЛАВКА

Животни пут Славка Николића био је итекако буран. Бивши радник шабачке “Обнове“ деведесетих година се одличио на савет пријатеља да откупи шешире предстижне фабрике „Бегеј“ и почне рад за који каже није ни трен талента имао, нити посао познавао.
- Било је тешко тако да је прво време ишло тешко али сада као да сам сто година у послу. Време је тешко али посао некако ипак иде. Штап и шешир су нераздвојни у традицији овог краја тако, да се ради,тврди Славко Николић који има 70 година али виталност и радну енергију млађег човека.
Присећа се и старих мајстора.
- Последњи је радио на Камичку у Мачванској улици, покушао је и син али није ишло тако да ја захваљујући „Бегеју“ и штаповима од куване буковине из Крушевца, радим једини у улици Краља Милана број 14, где долазе многе муштерије које нису уопште знале да оваква продавница у граду где је деда лумповао постоји. У свом стилу прокоментарисао је да ли је нашим најстаријим суграђанима до лумповања.
- Пара нема и лумповање је луксуз али ко има има. Тек било како било пријатељи се окупе и честа је слика баш господа истина времешна али са штапом и шеширом, додаје Николић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa