Инфо

5. септембар 2013.5. сеп 2013.
НЕНАД БЕСЕРОВАЦ, НОВИ ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ БОГАТИЋ У СУСРЕТ ДАНУ ОПШТИНЕ

НЕЋЕМО СЕДЕТИ СКРШТЕНИХ РУКУ

Годишњи општински буџет, “скројен“ је да задовољава потребе општинске управе и буџетских корисника. Тражимо инвеститоре и представљамо не мале потенцијале краја, истиче у разговору за “Глас Подриња“, нови председник општине Богатић Ненад Бесеровац
Недавно је ступио на дужност, првог човека мале вароши, а амбиција је много. С друге стране су објективна ограничења. Пре свега велика економска криза и скроман општински буџет. Али живот тече даље и чекања нема. За све су нужне мере и акције привредног опоравка општине. Како их сагледати?
- Богатић, као неразвијена општина, која је дуго “скрајнута“ из свих сфера инвестирања и подстицаја од стране државе, заслужује да се и Влада Србије позабави привредним опоравком овог краја. Локална самоуправа, без помоћи државе, са буџетом од 600 милиона динара, који је један од најмањих у Србији, за који се може рећи да нити је развојни нити социјални, буквално служи само да се задовоље основне потребе, општинске управе и буџетских корисника, тешко шта може учинити сама и поред штедње и стезања каиша. Тешко да се шта капитално реализује.
Наравно, ми нећемо кукати и чекати само помоћ са стране. Морамо створити предуслове да ту помоћ заслужимо и покушамо и сами да доведемо инвеститоре, који су заинтересовани да улажу у наш крај. Да бисмо то и урадили пре свега морамо јасно представити потенцијале којима располажемо. Ми смо у преговорима са једном озбиљном консултатском кућом око израде стратешког документа развоја општине Богатић, који ће обухватити период 2013-2020.
Такође, планирањем буџета за следећу годину предвидели смо оснивање одређених одељења или одсека у оквиру општинске управе, као што су Локални економски савет, Канцеларија за локални економски развој, потом за младе, које ће преузети одговорност за економску проблематику. Данашње време налаже бављење менаџерским послом и локалне самоуправе, а не само пуким трошењем буџетских средстава.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa