Инфо

5. септембар 2013.5. сеп 2013.
ШКОЛСКО ЗВОНО ЗА 1.200 ШАБАЧКИХ ПРВАКА

БУДУЋНОСТ НАШЕГ ГРАДА

Шабачке школе са издвојеним јединицама у понедељак су отвориле своја врата за 1.200 малишана што је педесет више него претходне године. Школско звоно за прваке ове године прво се огласило у ОШ „Лаза К. Лазаревић“ која је сто десет ђака распоредила у четири одељења. У издвојеним одељењима у Варни, Грушићу, Десићу, Метковићу и Маовима биће по једно одељење, док је у Јевремовцу у два одељења распоређено по шеснаест ученика.
Сара Николић била је једна од оних који су са нестрпљењем очекивали прозивку и упознавање са другарима.
- Лепо ми је. Упознаћу много више другара. Мислим да ће учитељица бити добра. Једва чекам да кренем у школу ““ рекла је Сара.
Од малишана, како је истакла учитељица И2 Светлана Гајић, очекује се да буду вредни, послушни, али и да науче да се друже, а уз то да стекну и нова знања.
У исто време, у пола два по подне, али на другом крају града ученицима су добродошлицу пожелели и у ОШ „Стојан Новаковић“. Два сата касније у издвојеној јединици на Летњиковцу три одељења првака ушла су у своје учионице.
„Данас када постајем ђак дајем свима на знање да ћу учити вредно и стећи поштовање. Слова, свеске и књиге сваки број знам биће ми најдраже бриге и бићу узоран ђак. Пријатеље ћу стећи уз радост и ведрину и знањем свима рећи да волим домовину“, орила се ђачка заклетва у дворишту ОШ „Ната Јеличић“.
-Ово је најлепши дан за све нас у школи. Долазе нам прваци, нова генерација. Ове године има их осамдесет двоје у нашој школи. Од тога имамо три одељења првог разреда које воде учитељи Горан Костић, Мирјана Арсеновић и Милка Петковић. У издвојеној јединици Дреновац уписано је осамнаест првака. Помоћи ћемо им да из света игре пређу безболно у свет обавеза. Сви ћемо се потрудити. Најпре њихови учитељи па и ми остали запослени у школи ““ рекла је директорка Зорица Недељковић.
Иза себе безбрижне претшколске дане оставили су и будући прваци ОШ „Вук Караџић“. Са песмом, игром и мудрим саветима дочекали су их старији другари четвртог разреда.
- Једва чека да иде у школу. Бројала је сате. Радује се другарима. Ишла је у претшколско па зна како је. Јако је паметна. Баш се труди сама. Не терам је. Жели све да ради сама, домаћи. Очекивања су да буде добра, да слуша. То је оно основно ““ рекла је Мара Стојковић, мама мале Јелене која ће наредне четири године са другарима учити, али и играти се.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa