Инфо

12. септембар 2013.12. сеп 2013.
ФУДБАЛ: СРПСКА ЛИГА ЗАПАД

МАЧВА ПРЕПЛИВАЛА ЈОШАНИЦУ

Јошаница НД 2011 ““ Мачва 1:1 (1:1)
Стадион: Градски. Гледалаца: 3.000. Судија: Марко Ивковић (Лајковац) 6.
Помоћници: Недељковић (Ужице), Милојевић (Ужице).
Стрелци: 1:0- Симић у 5, 1:1- Милинковић у 8. минуту.
Жути картони: Шкријељ (Јошаница НД 2011), Гемовић, Видић, Тошић (Мачва).
Јошаница НД 2011: Пустињаковић 7, Кадрић 7, Мехмедовић 7, Феризовић 7, Омеровић 6 (46. Личина 6), Комљеновић 7, Ренда 7, Симић 7 (од 68. Ибрахимовић -), Цаковић 7, Шкријељ 7, В. Матић 6 (62. Авдић-).
Мачва: Степандић 8, Пејовић 7, Спасеновић 7, Јовановић 8, Ристивојевић 8 Таковац 7, Гемовић 7, Видић 7 (55. Радовановић 7), Милинковић 8, Тошић 7 (80. Лазић-), З.Матић 7 (Г.Матић 7).
Играч утакмице: Никола Милинковић (Мачва)
Шапчани су „препливали“ Јошаницу у дербију српсколигашког запада и однели, заслужено „слађу половину плена“ на Градском стадиону - 1:1 у квалитетној и садржајној утакмици.
Пред близу 3.000 гледалаца, зналачки мудром и беспрекорно организованом партијом, „чивијаши“ су у потпуности неутралисали све потенцијалне претње ривала. Све је одлучено у свега 180 секунди. Прво је у петом минуту, Симић умакао десном страном и донео вођство Новопазарцима.
Само три минута касније, корпулентни навални играч Шапчана, Милинковић је преварио комплетну одбрану домаћих и резантним ударцем поставио коначних 1:1.
Од тог момента почела је беспоштедна борба на терену коју је у неким моментима успевао да поквари главни судија Ивковић делећи жуте картоне играчима Мачве као да дели бомбоне док је истовремено неке грубље стартове домаћих толерисао правећи се да их није видео. Фудбалери домаћих су углавном након грешака играча Мачве долазили у прилику да упуте шут ка голу изванредног Степандића који је својим интервенцијама уливао потребну дозу самопоуздања одбрамбеној линији коју је на овој утакмици предводио искусни Бошко Таковац уместо пожутелог капитена Ђукановића. Прво полувреме Мачвини фудбалери су углавном провели на половини домаћина а праву пометњу у редовима Јошанице НД 2011 изазивао је Мирослав Јовановић који је феноменалним кретањем држао темпо читавом тиму. Друго полувремене је протекло у споријем ритму што је и разумљиво. И поред неколико пропуста Мачвин тим је деловао сигурно а млади Горан Матић који је у игру ушао на почетку другог полувремена сигурно ће добро запамтити две колосалне шансе које није искористио. Прва је била у 85. минуту када се након дриблинга нашао очи у очи са голманом Јошанице НД 2011 Пустињаковићем. Шутирао је добро али не толико прецизно те је лопта погодила голмана. Друга прилика је подигла читав стадион на ноге а догодила се у другом минуту зауставног времена. Сјајну акцију започео је Гемовић преко десне стране. Лопта је стигла до Милинковића који је маниром врхунског нападача „одлаже“ на ноге Јовановићу а овај је „гура“ у празан простор за идеалну шансу у којој се поново налази Матић. Акција као да је трајала читаву вечност а док је Матић нишанио даљи угао гола Јошанице што на жалост свих у табору црвено-црних није успео. Лопта је прохујала поред десне стативе а судија Ивковић је дочекао моменат да стави тачку на овај изузетан меч. Бољи од осталих у добром тиму Мачве били су голман Степандић, стопер Ристивојевић, Милинковић и Ненад Јовановић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa