Инфо

12. септембар 2013.12. сеп 2013.
ДРУГИ УПИСНИ РОК НА ШАБАЧКИМ ВИСОКИМ ШКОЛАМА

ПОПУЊЕНА СКОРО СВА БУЏЕТСКА МЕСТА

Септембарски уписни рок на шабачким високошколским установама окончан је почетком недеље.
На Високој пољопривредној школи струковних студија у септембарском уписном року попуњена су сва слободна буџетска места. Највеће интересовање бруцоша забележено је на студијским програмима заштите животне средине и агроменаџмента.
- Други уписни рок успешно је окончан. Студенти су се најчешће пријављивали на програме заштите биља, агроменаџмента, ратарства и ветерине. Попуњена су сва места на буџету, каже Јовица Николовски, професор Високе пољопривредне школе струковних студија.
Понудивши нове смерове, попут гастрономије и фармацеутске технологије, Висока технолошка школа струковних студија привукла је пажњу академаца. Ипак, слободних места, између осталог и буџетски, још увек има, због чега ће ова високообразовна установа организовати још један уписни рок.
- У првом, јунском уписном року уписали смо 150 бруцоша, а у септембарском још 50. С обзиром да у нову школску годину можемо да упишемо три стотине студената, до 20. септембра ћемо организовати и трећи уписни круг за преостала слободна места, међу којима има и нелоко буџетских. Најакраткивнији смерови студентима били су информационе технологије, инжењерски менаџмент и нови смерови на којима више нема слободних места, наводи Светислав Лазарев, директор Високе технолошке школе струковних студија.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa