Инфо

12. септембар 2013.12. сеп 2013.
РАЗГОВОР СА ПОВОДОМ

СПОНА МЕЂУ НАРОДИМА

Ивана Симић, рођена у Шапцу 1990. године, ове године је завршила Енглески језик и књижевност у Новом Саду и непосредно после тога, започела праксу у Европском центру за модерне језике. За четири радна места, конкурисало је око 2.500 заинтересованих, али је Ивана, по препоруци професора, добила посао у Грацу.
Прво па Грац. Какви су Вам утисци?
- Дивни. Има осморо стално запослених у Центру, нас четворо практиканата и неколико сарадника. Околина је сјајна за прво радно искуство. Оно што је мени најважније је што радим на програму, тако да сам укључена у све пројекте везане за Центар, почев од комуникације са сарадницима, организаторима пројеката и учесницима различитих радионица до рада на интернет презентацијама. Мени је све то занимљиво, јер је то мој фах, оно за шта сам се определила у животу, што сам студирала. Савршено.
Реците нам нешто о раду Европског центра за модерне језике?
- Центар је основао Савет Европе 1994. године. Он представља једну од три институције Савета Европе које су повезане са језицима. Европска повеља о мањинским језицима и Одсек за језичку политику су смештени у Стразбуру, једино је Европски центар за модерне језике смештен у Грацу. Ово је велика година за Србију, зато што је од 1. маја званично постала чланица Европског центра за модерне језике, што значи да смо сада у могућности да учествујемо у различитим пројектима које Центар организује и у инованитивним процесима који се тичу језичког образовања и учења језика. Од ове године можемо да шаљемо наше професоре и наставнике на едукације и да активно користимо све ресурсе које Центар може да понуди.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa