Инфо

12. септембар 2013.12. сеп 2013.
НАГРАЂЕНИ УЧЕНИЦИ ШКОЛЕ ПРИМЕЊЕНИХ УМЕТНОСТИ

ПО ДРУГИ ПУТ НА КРФУ

Захваљујући победи на конкурсу „Српске мајке“ „Светосавског звонцета“, званичног гласила Српске православне цркве за децу, петочлана екипа са проф. Наташом Јовановић крајем августа обишла историјске знаменитости али обновила и позлату на спомен обележју српским војницима у луци Гувија
Стопама својих предака 17. августа са благословом патријарха српског Иринеја пут Крфа кренуле су Анђелка Радовановић, Марија Ољачић, Љиљана Стојмировић, Марија Борисављевић и Милица Јанчић, сада већ ученице трећег и четвртог разреда Школе примењених уметности. Изабране међу 3.000 основаца и средњошколаца на конкурсу „Светосавског звонцета“ са својим другарима широм Србије провеле су незаборавних десет дана. Талентом, радом али и менторством проф. Наташе Јовановић подариле су не само вредна дела већ су оставиле и неизбрисиви траг у очувању срспког индентитета на Крфу.
- Са својим ученицима сам пошла на овај пут да би смо својим умећем на најбољи начин представили нашу школу, а на радионицама заинтересовали, окупили и оставили нешто вредно Крфу од нас до поновног сусрета. Крф је за уметника персонификација легенде у којој је сажета лепота коју ваја природа и језиви призори из наше историје. Све то упозорава да треба чувати оно што историја бележи и памти ““ рекла је проф. Наташа Јовановић.
Организована као практично-едукативна екскурзија посета Крфу понудила је поред обиласка знаменитости из Првог светског рата и низ радионица. Тако су овом приликом све награђене ученике из Србије у кампу ученице шабачке Школе примењених уметности у оквиру калиграфске радионице упознале са средњовековним краснописом.
- Најјачи утисак на мене је оставила посета острву Виду. Те јаке емоције проткане патриотизмом не могу се описати. Томе су доста допринели и људи из наше екипе и хвала им на томе. Било је довољно времена за одмор и забаву, али и за интересантне радионице фолклора, историје и калиграфије. Било је то једно активно летовање, невероватно искуство. Прелепи дани са најбољим људима ““ истакла је Марија Ољачић која је добила прву награду за калиграфију, актаист мајци Ангелини.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa