Инфо

12. септембар 2013.12. сеп 2013.
СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА ПОВОДОМ ДАНА ОПШТИНЕ БОГАТИЋ

ПОБЕЂУЈЕ ЕНЕРГИЈА НОВЕ МЛАДОСТИ

Пољопривреда треба да постане главни покретач привредног опоравка овог краја. Стереотип о богатој Мачви одавно не одговара стању на терену, рекао председник општине Богатић Ненад Бесеровац
Свечаност поводом Дана општине Богатић, прошлог уторка у биоскопској сали Културно-образовног центра отворена је краћим глумачким виђењем Мачве по тексту Јанка Веселиновића из романа “Хајдук Станко“ и песмом новоформираног хора. Потом се бројним гостима обратио пригодним текстом Ненад Бесеровац, председник општине Богатић.
- Мачва јесте и плодна и родна, ми смо богати својом традицијом, културом, добрим домаћинима, вредним и гостољубивим људима али да би ти људи који пре свега остварују доходак на својим имањима, могли пристојно да живе од свог рада, нешто у овој привредној грани мора стратешки да се мења и ту очекујемо помоћ државе, јер ми као локална самоуправа нити имамо надлежности, нити сами можемо помоћи свом сељаку, рекао је између осталог Бесеровац, наглашавајући велики потенцијал у овом сектору који чине вредни, радни обучени пољопривредни произвођачи, способни да на својим поседима који су уситњени произведу житарице, индустријско биље, воће и поврће, одгаје ситну и крупну стоку.
Међу обновљивим изворима енергије, поменуо је геотермалну воду, соларну енергију, биогас и биомасу, хидропотенцијале, истичући да што пре треба доћи у фазу реализације конкретних пројеката.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa