Инфо

12. септембар 2013.12. сеп 2013.
НОВА ШКОЛСКА ГОДИНА У КОЦЕЉЕВАЧКОЈ ОПШТИНИ

СВИ У ПРВОЈ СМЕНИ

Другог септембра у школске клупе први пут је село 133 првака. Општи утисак, који нажалост потврђују и статистички подаци, јесте да је број ђака из године у годину све мањи.
Без ученика првог разреда у овој школској години остала су села Суботица и Мали Бошњак. Највеће смањење првака евидентирано је у Свилеуви и Доњем Црниљеву, док је њихов број повећан у Ћуковинама и Брдарици.
У свим школама на подручју ове општине од прошлог понедељка настава се одвија само у првој смени, што је новина за ученике и просветне раднике у Коцељеви и Драгињу. Док једни одобравају овакав потез школског руководства, други сматрају да је неприхватљиво да ученици нижих и виших разреда основне школе буду истовремено у школском објекту.
Надлежни у ОШ “Мића Станојловић“ подсећају да је закон прописао да свим ученицима мора бити омогућено да мењају смене у школама на седам дана а најдуже након једног месеца.
- То је у мањим местима и селима готово немогуће урадити јер би у другој смени радно време представљало проблем у области превоза ученика и наставника. Уз то, овакво организовање рада омогућиће уштеду у енергентима и омогућити више времена за ваннаставне активности- изјавио је заменик директора школе Војимир Павловић и додао да су преграђивањем некадашње сале за физичко образовање у објекту у Коцељеви обезбеђене нове, додатне учионице.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa