Инфо

12. септембар 2013.12. сеп 2013.
ИЗМЕЂУ РЕДОВА

БЕЛОСВЕТСКИ ВАШАР

У Шапцу данас почиње вашар хумора и сатире. Некада је био белосветски па је повремено и забрањиван а последњих година, они који то раде и да хоће, немају разлога да га забране.
Додуше, много година раније славни Нушић, као да је прорекао ово доба, записао је “Доћи ће једно покољење које ће се дивити моме добу и доћи ће једно покољење које ће се смејати моме добу.“
Све више се прича о промени власти у Београду. Ама, не би ми бринули о томе да Шабац није тако близу Београда.
Између неких наших политичара и неких наших певача постоји нека сличност у јавном наступу. На пример, када се обраћају народу политичари стоје испред неколицине жена и мушкараца који иза њих изгледају као икебана. Тако и певачи, један пева а неколико девојака и младића игра око њега. Неко ту неког имитира.
Статистика каже да је у Србији 165.000 становника неписмено, што представља око 14 одсто популације. Ето. Иначе у овој земљи ти неписмени никада нису представљали велики проблем, већ они који су преписмени а поготову они који знају да рачунају боље од других па мисле да је сав збир бројева њихов.
Што ли сад ови хапсе неке директоре рудника, макар и бивше. Може нам неко из револта повећати цену угља.
Баш су фини ови што кажу да до краја године неће бити поскупљења струје. Па ни крај године није далеко.
У српском фудбалу нешто није како треба. Иначе све остало је добро.
Наши фудбалери су нам приуштили задовољство. Наредно светско првенство пратићемо без навијачке нервозе, пошто Србија не учествује.
Када би се на нашим фудбалским утакмицама тако навијало као што то чине у Скупштини, можда би и наш фудбал био у европским круговима.
У појединим војвођанским школама од ове ђачке године уведено је сексуално образовање. У осталом делу Србије на ту тему још се ништа не дешава. И шта сад све то значи, вероватно ће време показати.
И, треба подсетити, ових дана се у Шапцу одражава “Чивијада“, традиционални фестивал хумора и сатире. Некада су људи од духа тим поводом констатовали “Шабац се смеје и себи и свету“.
Тако су говорили у стара времена, наравно. Сада неки веле да у Шапцу више ништа није смешно. Па и то је смешно!

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa