Инфо

12. септембар 2013.12. сеп 2013.
КОЛЕКТИВНА И ИНДИВИДУАЛНА ПРИЗНАЊА ЗА ОШ „ВУК КАРАЏИЋ“

„ДРУГА ШАНСА“ ДОНЕЛА КОРИСТ СВИМА

Поводом Међународног дана писмености, који је обележен 8. септембра, у Народној скупштини Републике Србије одржан је скуп за полазнике и наставнике који су учествовали у програму функционалног основног образовања одраслих „Друга шанса“. Представници Министарства просвете и чланови делагације Европске уније, која је финансирала пројекат, за најбољег педагошког сарадника изабрали су Шапчанку Мају Мандић.
Захваљујући пројекту “Друга шанса“ од 2010. године више од 4.500 људи добило је сведочанство о завршеном основном образовању. 150 најбољих полазника, и 70 наставника из основних школа које су учествовале у пројекту, присуствовало је свечаности у Народној скупштини Републике Србије поводом Међународног дана писмености. За најбољег педагошког сарадника изабрана је Маја Мандић из Основне школе “Вук Караџић“ из Шапца.
- Ово је велики успех за ОШ „Вук Караџић, за цео стручни тим наставника који су радили на пројекту, али и мој лични успех. Показали смо да препреке и предрасуде могу да се превазиђу, победили смо администрацију и савладали многе друге проблеме на које смо наилазили током пројекта. Уверили смо се да постоји мотивисаност одраслих за школовањем а што је најважније, успели смо да остваримо главни циљ пројекта „Друга шанса“, а то је да постане одржив и уђе у систем образовања, наводи Мандићева.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa