Инфо

12. септембар 2013.12. сеп 2013.
ТРАДИЦИОНАЛНО У ШАПЦУ

БЕЛОСВЕТСКИ ВАШАР ХУМОРА И САТИРЕ

Данас почиње 45. Шабачка чивијада и 6. међународни Чивијашки карневал, који ће трајати и наредна два дана. Генерални покровитељ ове манифестације која негује изворни хумор нашег краја је град Шабац, а организатор Туристичка организација града Шапца.
Овогодишња Чивијада почиње чивијашким часом у основним школама од 8 до 13 часова. Подизање заставе испред Градске управе је у 16 часова и 30 минута. Од 17 часова је Шампитијада, након чега ће “чивијашки генијалци“ ““ ученици петих, шестих и седмих разреда, писати поруке пријатељства на бини испред Културног центра, које ће везивати за хелијумске балоне, а који ће у Шабац довести нове госте. Пре две године су дошли из Чачка, а прошле, балони су довели пријатеље из Обреновца који су их пронашли у свом граду. У 18 часова почиње карневал кућних љубимаца и изложба карикатура, а у Народном музеју ће бити проглашење овогодишњих победника за најбољи афоризам, сатиричну причу и карикатуру на конкурсу “Чивијада 2013“. Концерт групе “Стари град“ из Чачка почиње у 21 час на бини код Културног центра.
У петак, другог дана манифестације, биће промовисани светски карневали у школама у 9 часова, а сат времена касније почиње “чивијашко крчкање“ на Сави. У 17 часова пешачком зоном ће кренути Дечји чивијашки карневал, у ком учествују деца шабачких основних школа и вртића, као и малишани из Врњачке бање, Београда, Пожаревца, Котора и Прилепа. Ове године, први пут се организује карневал беба. Љубитељи добре фотографије могу присуствовати изложби фотографија Драгана Петровића “Старе шабачке кафане“ од 20 часова у Културном центру. Концерт дувачког оркестра “Пихална годба“ и уличних забављача почиње у 21 час испред Културног центра.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa