Инфо

12. септембар 2013.12. сеп 2013.
ВЕЛИКИ ЈУБИЛЕЈ ЦЕНТРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД

ПОЛА ВЕКА БРИГЕ О ДРУГИМА

Шабачки Центар за социјални рад ове године прославља пет деценија постојања. Надлежни обећавају да ће се и у будућности трудити да помогну најугроженијима
Само шест година после оснивања првих центара за социјални рад на територији бивше Југославије, Шабац је, 1963. године, добио установу чија је основна делатност брига о социјално угроженим појединцима. Током пола века постојања, друштвене, економске, социјалне и политичке прилике у земљи утицале су на проширење делатности центра, а део богате историје, представници ове установе презентоваће ове године, поводом великог јубилеја.
- Јубилеј ћемо обележити враћањем у прошлост, јер нам је жеља да покажемо како се Центар за социјални рад у Шапцу развијао од 1963. године. Снимили смо документарни филм који прати развој наше установе, а припремили смо и специјално издање нашег часописа „Мрежа“ поводом годишњице рада. Доста материјала је током дуге историје центра отишло у неповрат, те смо користили доступну архивску грађу, сећања наших пензионера и радили одређене реконструкције како би што уверљивије приказали развој наше установе. Надамо се да ћемо овом публикацијом и филмом дочарати нашим суграђанима кроз шта је све прошао Центар за социјални рад, и да ћемо им у наследство оставити један значајан документ, каже директорка Центра за социјални рад Бранка Давидовић.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa