Инфо

12. септембар 2013.12. сеп 2013.
ОДРЖАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА ШАПЦА

ГЛАТКО УСВОЈЕНЕ ОДЛУКЕ

Усвојене све тачке предвиђене дневним редом. Одбијени предлози за допуну дневног реда и амандман опозиције
Прошлог петка одржана је седма седница Скупштине Града Шапца у присуству 58 одборника. Ни овога пута заседању нису присуствовали одборници Социјалистичке партије Србије. На почетку су одбијена два предлога Српске напредне странке за допуну дневног реда. Први предлог било је формирање комисије за припрему репрограма дуга физичких и правних лица према локалним јавним предузећима, а други утврђивање одговорности за неоснивање Дијагностичког центра Шабац. Усвојени су предлози градоначелника који су се односили на избор члана Већа, Чедомира Јовановића и годишњи програм заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта на територији Града.
-Наши предлози за допуну дневног реда нису прихваћени. Предлог за репрограм дуга био је јако значајан за грађане. Омогућио би њима, као и предузећима, лакшу отплату дуговања, а и јавним предузећима би било олакшано пословање јер би брже наплатили своја потраживања. Нажалост, локална власт није имала слуха за то, навео је члан Повереништва СНС др Александар Перановић.
Изгласани су предлози одлука о промени оснивачких аката ЈКП “Водовод“, ЈКП “Стари Град“ и ЈСП “Стан“. Дата је сагласност на статуте јавних предузећа и усвојени предлози о спровођењу јавног конкурса за именовање директора јавних предузећа. Расправа је била обједињена за сва предузећа, а гласање појединачно. Једна од замерки опозиције била је у вези са тим, јер, како је речено, имају по 22 секунде да говоре о сваком предузећу. Одлука о спровођењу јавног конкурса подразумева да је за директоре ових предузећа довољан и 6. степен стручне спреме. Одборници опозиције били су сагласни да то није довољно за тако одговорну функцију, као и да је уз услов од 3 године радног стажа морала бити додата и одредница “у струци“.
-Закон о јавним предузећима донет је прошле године и сви су у обавези да га поштују. Ништа није урађено против Закона. Ако сте мислили да побољшате текст одлуке, требали сте написати неки амандман, одговорио је опозиционим одборницима Шеф одборничке групе Заједно за Србију и републички посланик Небојша Зеленовић.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa