Инфо

19. септембар 2013.19. сеп 2013.
ШКОЛА ПРИМЕЊЕНИХ УМЕТНОСТИ

ИНФОРМАТИВНА КРЕАТИВНОСТ

Трудећи се да одрже корак са савременим токовима информационих технологија, матуранти образовног профила конзерватор културних добара Немања Драгићевић и Бојан Радишић, крајем прошле школске године урадили су врло необичан мозаик. На часовима практичног рада направили су ЉР код у традиционалној сликарској техници мозаика по нацрту проф. Владимира Товића, а уз стручну помоћ професора Милене Кијурине и Милете Ђурића. Поред декоративне на тај начин добијена је и информативна функција.
- Пратећи токове дизајна, а самим тим и нове трендове маркетинга, није нам промакла појава новог начина комуникације путем ЉР кода. У школи смо почели да га користимо на уобичајене начине, а онда се родила и идеја која савршено одговара графичкој представи ЉР кода ““ мозаик. Овде се десио суштински спој чисте ликовне уметности са једне стране и примењене уметности (дизајна) и маркетинга са друге стране. Могло би се рећи да је на делу нека врста „дешифровања уметности“ ““ рекао је проф. Владимир Товић.
На овај начин свако ко поседује мобилни телефон са камером и инсталираним одговарајућим софтвером скенирањем слике ЉР кода у дворишту Школе примењених уметности укључиће интернет прегледач који ће га одвести на уграђену УРЛ адресу, а самим тим и директно на школски сајт.
По речима проф. Милене Кијурине рад на изради оваквог мозаика био је велики изазов. Резултат је у потпуности видљив тек после завршетка захтевног процеса.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa