Инфо

19. септембар 2013.19. сеп 2013.
НЕКА ДРУГА ИТАЛИЈА

САМО ЗА ХРАБРЕ

Од лаве се не гине, она тече споро! Умире се од високе температуре, од камења и од гасова нарочито! Ерупција је у стању да стену тешку неколико тона ““ избаци на даљину од 3 километра! А гасови кад покуљају из кратера ““ спаса нема!, мирно говори Џон.
Попели смо се на први ниво, око 2.000 нм.. Не осећам ништа, нема узбуђења, само је радозналост присутна, а ово што видим око себе је као површински коп неког рудника“¦Испред нас је тек направљен ресторан ““ предходни, исти такав, је експлодирао. Свуда су дизалице, багери и људи одевени у жуте “скафандере“. Шта раде, питам. Праве жичару коју је ерупција уништила ове зиме. На ИСТОМ месту и ИСТУ онакву! Да ли је то непоправљиви сицилијански оптимизам или смелост до дрскости! Али, Етна се још пуши, кажем. Нека, док се она пуши ми идемо даље. Знате ли ви шта за нас значи снег у јануару, ово су идеални терени за скијање“¦
Убеђена да је ово Етна коју сам одувек желела да видим -. осећам разочарање. Закратко! Убрзо зачух енергичан глас времешног сињор Франческа:
“Молим вас да сви узмете одговарајуће јакне и ципеле! Добићете и формулар у коме пише да сами сносите ризик уколико вам се нешто дес蓦 значи име, презиме и потпис. Пожурите, чекају нас џипови и водичи! И још нешт ко болује од бронхитиса или астме НЕКА НЕ ИДЕ!!!“ Може нас сачекати овде, у ресторану.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa