Инфо

19. септембар 2013.19. сеп 2013.
ИЗМЕЂУ РЕДОВА

ТРАНСПАРЕНТНИ ВАШАР

Протекла седмица није обиловала неким, за ову рубрику, занимљивим догађајима. Политичари су у сенци светских збивања више били посвећени себи, спортисти су се надигравали а сладокусци науживали. Они који краду мање су то радили, вероватно су се испрепадали а они што их наватавају ни сада нису сустајали. Они што могу и знају да уживају опет су то радили претежно на скровитим местима а они што не могу, нити знају да уживају, е они су то као свакад радили јавно, што би се новојевропски рекло, транспарентно.
А и вашар је транспарентан. Нико ништа не крије а уствари, све је тајна.
Ето тако, почео и шабачки вашар. Неки би рекли да је вашар у Шапцу. Ко шта мисли, ђаво ће га знати.
Некада се на вашар долазило да се види и буде виђен, да се лепо поједе, добро попије, чује жестока музика а боме и запева. Било је ту изложено свега и свачега, каже народ од игле до локомотиве. А како су наше локомотиве прозвиждале поред нас сад је и вашар остао примерен стандарду. Освојиле су га иностране крпе и крпице којима се модерни Срби одевају не би ли прикладније ушли у Јевропу. Па и није ред да тамо идемо гологузи.
Добро је што је Чивијада одржана неколико дана пре вашара. Ко тамо није имао чему да се насмеје, вероватно ће на вашару наћи нешто смешно.
А што се тиче политичког живота, овако стоје ствари. “Ми се налазимо на броду који тоне а од тог брода ми морамо направити јахту“- рече један од наших званичника. И шта сад, зна се да је брод већи, значи на јахту неће стати сви Срби. Неко ће морати да плива.
Такође један званичник је указујући на неке политичке појаве навео како је тај наречени чин баш “против природни блуд“. Значи ли то да је све оно друго у политичким односима, а што није наречено, уствари баш природни блуд.
Неки наши покренули акцију за избор најлепше бебе. Баш лепо. А још лепше је то што је најлепши пензионер изабран још пре неку годину, некако са изборима.
На једном граничном прелазу цариници открили златан накит у теглама са ајваром. А кад себе су још појединци предлагали да се ајвар прогласи српским брендом.
Ето, тако!

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa