Инфо

19. септембар 2013.19. сеп 2013.
БЕЗБЕДНОСТ У ТАКСИЈИМА

НЕ СЕДАЈТЕ У “ДИВЉАКЕ“

Пре извесног времена у редакцију „Гласа Подриња“ дошла је мајка чија је малолетна ћерка доживела непријатност при повратку кући такси возилом. Наиме, према речима ове жене, девојка је позвала такси од Старог Града, он ју је одвезао на њој непознату локацију, а када је схватила да не зна где се налази и да неће имати довољно новца замолила га је да је одвезе до куће где ће му дати паре. Према њеним даљим наводима, таксиста је на то одговорио да му је доста неплатиша, отео телефон од девојке и избацио је из аутомобила.
Случај је пријављен полицији. Како сазнајемо, идентификовано је и такси возило и возач, код ког је пронађен телефон и он је враћен оштећеној. Обе стране су дале изјаве и упућене су на даље надлежне институције.
Обзиром да је девојка позвала „Чивија радио такси“ одмах су се обратили и њима да им помогну у проналажењу возача. Међутим, испоставило се да возило уопште није било њихово, већ се радило о нерегистрованом таксију, такозваном „дивљаку“. Миле Николић, директор „Чивија радио таксија“ наводи да ово није први пут да се сусрећу са непријатностима.
-Ситуација није сјајна. Погледајте из угла родитеља малолетне деце како изгледа када оваква прича крене по граду. Сви ми радимо као сервис грађана. Овај случај нема везе са нашим удружењем, али дошло је до тога да морамо да „спирамо љагу“. Пре неколико месеци нам се десило да је човек фалсификовао нашу таблу, боје, обележја и наплаћивао путницима три пута већи износ вожње. Жалили смо се Општини и Инспекцији, али не постоји законска регулатива којом би они то забранили. Да ми заштитимо фирму лиценцом коштало би 10 до 15.000 евра, наводи Николић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa