Инфо

26. септембар 2013.26. сеп 2013.

НЕПРИКОСНОВЕНИ МАЂАРИ

Протеклог викенда у Коцељеви одржан је Клима блок маратон, четврти по реду, који је окупио велики број такмичара из земље и региона. И овога пута, као и претходних година, мађарски маратонци и полумаратонци били су најуспешнији.
Око 2 сата и тридесет минута било је потребно првопласираном Берецу Лајошу из мађарског Дебрецина као и његовом земљаку Габор Сабу да истрче маратонску стазу дугу 42 километра. Треће место у конкуренцији мушкараца припало је Саши Столићу из Београда.
У конкурецији маратонки прво место припало је Маријани Чегар Лукић из АК “Апатин“, која је ову стазу истрчала за нешто више од три сата, док је другопласирана била Мађарица Ева Варга.
- Ево, трећи пут сам у Коцељеви на овом маратону. Прошле године сам истрчала полумаратон, пре две године и овога пута маратон, и победила сам сва три пута. Прија ми ова стаза иако је тешка, захтевна јер ја долазим из равнице и нисам баш навикла на овакав терен, али без обзира на то сваке године ми прија трчати. Добра је организација на стази јер нема саобраћаја што је за нас, тркаче јако битно. Такође је за сваку похвалу број и огранизација окрепних станица на стази. Генерална оцена овог маратона је десет плус. Стварно сам задовољна - изјавила је победница четвртог коцељевачког маратона Чегар Лукић.
Са констатацијом да је стаза захтевна а организација све боља и боља сложио се и Мађар Тамаш Олах, победник овогодишњег полумаратона. У овој дисциплини други кроз циљ прошао је Мирко Станковић из Београда који је такође изразио задовољство добром организацијом ове спортске манифестације.
- Стаза јесте тешка али је олакшавајућа околност, за разлику од прошле године, била то што су временски услови ишли на руку такмичарима јер није био претопло време као на претходном маратону. Конкуренција је била изузетно јака и чини ми се да је из године у годину све више учесника - рекао је Станковић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa