Инфо

26. септембар 2013.26. сеп 2013.
ЗБОГ ПОЉОПРИВРЕДНИХ РАДОВА СВЕ ВИШЕ ТРАКТОРА НА ПУТЕВИМА

ОПРЕЗ ПРЕКО ПОТРЕБАН

Неипсравна сигнализација и недовољна осветљеност тракора често доводе до саобраћајних незгода.
Са почетком бербе кукуруза на локалним путевима широм Мачве и Поцерине повећан је број возила пољопривредне механизације која учествују у саобраћају. Иако је током последњих неколико година медијским кампањама и оштријом казненом политиком свест власника ових возила донекле промењена, и даље се дешавају саобраћајне незгоде које изазивају недговорни појединци. Неисправне инсталације и избегавање коришћења ротационог светла најчешћи су разлози због којих долази до несрећа.
- Веома је битно имати исправну сигнализацију на трактору. Трудим се да је одржавам исправном, зато што је било случајева где тракторска приколица није била добро осветљена, због чега је долазило до удеса. Када излазим на пут обавезно проверим исправност светала, јер тако пазим и на себе, али и на друге учеснике у саобраћају, каже Драгиша Бабић из Мачванског Метковића.
Због блата које се налази на точковима возила проблеме могу да имају и остали возачи. Савесни пољопривредници пре напуштања њива чисте своје тракторе, каже Бабић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa