Инфо

3. октобар 2013.3. окт 2013.
МЛАДИ УМЕТНИЦИ КРУПЊА

СЛИКЕ НА ЗИДОВИМА

Независна културна асоцијација „Зелено око“ окупља неколицину младих уметника из Крупња који желе да учине нешто лепо и трајно за свој град. Праве један до два пројекта годишње, конкуришући за средства из различитих фондова, а и Општина им помаже колико може. Прошле године реализовали су стрит-арт пројекат „У свим живим бојама“ и осликали град.
-Циљ је био да се направи манифестација која би имала регионални одјек и која би промовисала Крупањ. Урушене и оштећене градске зидне површине су сређене. Урађено је 12 мурала. Организован је и концерт. Ове године поново смо конкурисали за средства, али нису нам одобрена. Само скромним буџетом добијеним од Општине, није било могуће реализовати идеју фестивала, објашњава један од чланова групе, уметник Владимир Секулић.
Од манифестације назване „Регенерација“, ипак се не одустаје. Секулић каже да је идеја да следеће године фестивал има и такмичарски карактер. Уметници, одабрани на конкурсу, осликавали би површине у граду на одређену тему. Жири би изабрао најбоље који би за свој рад добили и нека новчана средства.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa