Инфо

3. октобар 2013.3. окт 2013.
ВАННАСТАВНЕ АКТИВНОСТИ У ПУ “НАШЕ ДЕТЕ“ ЗА ДВА МЕСЕЦА ПОНОВО У ПРОГРАМУ

ДЕЦА ХОЋЕ ЕНГЛЕСКИ

Редакцију листа “Глас Подриња“ недавно је контактирало неколико родитеља незадовољних чињеницом да су енглески и остале активности које су деца имала у оквиру дневног боравка у вртићима укинуте. Како су навели, ови садржаји су били крајње финансијски приступачни, док су деца на креативан начин успевала да овладају различитим знањима и вештинама. У ПУ “Наше дете“, тврде да је одлука да се у току радног дела дана не могу организовати ваннаставне активности дошла од Републике, али да су у међувремену од надлежног Министарства добили уверење да ће имати помоћ да се изнађе решење.
- Велика је ствар заинтересовати децу да уче. А колико су у томе били успешни предавачи енглеског у ПУ “Наше дете“ најбоље се види у изразу лица наше ћерке кад јој споменете “васпитачицу“ Мирсаду. Она се потпуно озари, а поред тога је њено знање енглеског језика на завидном нивоу. И не само њено. Имамо и старијег сина који је сада кренуо у први разред и његова учитељица је одушевљена колико зна ““ тврди Јелена Лукић, мајка петогодишње девојчице.
Са њом се слажу и остали родитељи који узгред додају да су тих 400 динара, колико су за поменуте активности издвајали на месечном нивоу, била готово безначајна ставка у кућном буџету.
Из ПУ “Наше дете“ одговарају да ни њима није у интересу да настава енглеског, часови фолклора или школица спорта престану да постоје, те да интензивно раде на стварању могућности да се они поново уврсте у дневни програм.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa