Инфо

3. октобар 2013.3. окт 2013.
ПОЗОРИШНА СЕЗОНА 2013/2014.

СЛИКА СТВАРНОСТИ

На свечаном отварању у уторак, 2. октобра, Зорану Карајићу, управнику Шабачког позоришта, додељена Годишња награда “Борис Ковач“. Премијерно изведена представа Ж. Хубача “Бизарно“
Ревијом позоришних представа Театар на правом путу традиционално је отворена нова позоришна сезона 2013/2014. Пре почетка премијере “Бизарно“ Шапчани су имали прилику да погледају по први пут изложбу слика Љубисава Милуновића, академског сликара из Београда. Милуновић је до сада излагао на бројним колективним и самосталним изложбама у земљи и иностранству, а његова дела у Шабачком позоришту биће доступна за јавност до 15. октобра.
Годишњу награду Борис Ковач за уметнички допринос раду Шабачког позоришта Зорану Карајићу уручио је проф. др Миливоје Млађеновић, позоришни радник и књижевник.
- Ову сезону ће обележити рад младих људи, а понудићемо нешто лакши репертоар јер је време тешко. У наредном периоду имамо и три премијере у Београду и сигуран сам да ћемо остварити запажен успех. Оно што, у перспективи, планирамо јесте подмлађивање Шабачког позоришта, што смо већ и почели реализовати. Недавно смо примили младог глумца, а до краја године очекујем пријем и једне колегинице - истакао је том приликом управник Шабачког позоришта, Зоран Карајић.
Током вечери премијерно је изведена представа Жељка Хубача, “Бизарно“, у режији младе Снежане Тршић, а у копродукцији Шабачког и Народног позоришта у Београду. Хубач је овом приликом, сажевши радњу, приказао декадентну стварност времена у којем живимо.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa