Инфо

17. октобар 2013.17. окт 2013.

ЕВРОПА ВИА КРУПАЊ

Општина Крупањ је у периоду од 14. до 21. октобра 2013. године домаћин омладинским радницима, груп лидерима и младим уметницима из осам европских земаља: Италија, Португал, Пољска, Албанија, Босна и Херцеговина, Бугарска, Македонија и Србија у оквиру пројекта „Млади из руралних подручја и еко одрживост“ финансиран од стране Европске комисије, у оквиру програма „Yоутх ин Ацтион“ (Млади у акцији).
На овом својеврсном тренингу ради се на развијању вештина како користити мултимедије за укључивање младих из руралних заједница у активности базиране на постулатима одрживог развоја (обновљиви извори енергије, одговоран туризам, производња хране и програми едукације).
Резултати практичног рада који се изводи у видео, фото и музичкој радионици биће презентовани на отвореном мултимедијалном догађају у суботу 19. октобра 2013. у великој сали Библиотеке „Политика“ од 18 до 22 часова.
У програму ће учествовати и локални ствараоци, а осмишљен је као интеркултурални манифест младих и креативних људи публици из Крупња, без старосне границе. Пројекат је реализовало Бициклистичко-еколошко друштво „ЕЦОБИКЕ“ Крупањ уз помоћ Удружења „Светлост“ из Шапца. Обзиром да су организације које својим капацитетима реализују пројекат из две суседне општине, за Шабац и Крупањ представљају пример добре међуопштинске сарадње.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa