Инфо

17. октобар 2013.17. окт 2013.
УСКОРО НОВИ ЗАКОН О ЛЕГАЛИЗАЦИЈИ

ТЕЖАК ПУТ ДО „ЧИСТИХ“ ПАПИРА

Скупштина Србије разматра предлог новог Закона о легализацији објеката. На територији Шапца, у законском року, предато је више од 6.000 захтева за правну регистрацију објеката.
Ново законско решење, баш као и старо, предвиђа могућност легализације бесправно подигнутих објеката, који су изграђени до 11. септембра 2009. године. Одељењу за урбанизам Градске управе Шапца до 11. марта 2010. године поднето је 6.357 захтева за легализацију, од чега је обрађено 2.891. Позитивно је решено више од 90 одсто захтева.
- Подношење захтева за легализацију завршено је у марту 2010. године. Од укупног броја поднетих захтева обрадили смо скоро половину и донели правоснажна решења. Остали захтеви, који нису решени, како због непотпуне документације, тако и због недостатка новца особа које су желеле да легализују своју имовину, се тренутно не раде, због тога што је Уставни суд прогласио неуставним одредбе Закона о планирању и изградњи које се тичу поступка легализације. Ти предмети су прослеђени у Катастар, и тамо људи могу да упишу право својине без грађевинске дозволе, каже начелник Одељења за урбанизам Градске управе Шапца Ђорђе Исаковић.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa