Инфо

24. октобар 2013.24. окт 2013.
„КОЛАСТЕ АЗДИЈЕ“ МЕЂУ „ЈАНКОВЦИМА“

СВЕДОЧАНСТВО ЈЕДНОГ ВРЕМЕНА

Крстивоје Илић, велики српски песник за децу и одрасле, прошлог четвртка представио збирку изабраних песама која је штампана уз помоћ средстава са прошлогодишњег конкурса за културу града Шапца
Из засеока Вила Леска у Брдарици магијом једног песничког пера остала су забележена прва сећања на детињство и родни завичај. Данас, у седамдесет шестој години, несуђени фудбалер Крстивоје Илић, подарио је новим генерацијама још један песнички бисер непроцењиве вредности. Збирка изабраних песама за децу и младе доноси шездесет ауторових песама о природи, љубави, српској историји. Илустрована страницама из читанки за основце, као и композицијама Будимира Гајића, дочарава свет испуњен животним сликама у чијем центру пулсира љубав. А управо они којима је и намењена проговорили су са нескривеним жаром младалачког срца.
Четвртаци ОШ „Јанко Веселиновић“, уз помоћ учитељица Жељке Бојић и Љубице Симић, својим другарима и гостима поклонили су један незабораван песнички час који су водили Даница Арсеновић и Алекса Пановић, ученици ИИИ3.
- Ово је дефинитивно круна реализације пројекта и прва промоција књиге где су ученици ОШ „Јанко Веселиновић“ то одрадили на сјајан начин. Сами су читали песме нашег успешног и познатог песника Крстивоја Илића. Мислим да је деци овај дан био леп. Имали су прилику да упознају једног нашег значајног песника који живи у нашем граду. Прилика за овакве пројекте биће и у наредном периоду. Наравно, можда ћемо међу свом овом децом имати неког будућег песника или ће можда и ова промоција побудити нека њихова нова интересовања и бити мотив да се баве овим послом у неком наредном периоду ““ рекла је Ана Маринковић, начелница Одељења за друштвене делатности.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa