Инфо

24. октобар 2013.24. окт 2013.
АЛЕКСАНДРУ НИКОЛИЋУ ИЗ КОЦЕЉЕВЕ СУГРАЂАНИ ЧЕСТИТАЛИ ОСВАЈАЊЕ ПРВОГ МЕСТА

НАЈВЕЋИ МЕЂУ ВЕЛИКАНИМА

Поводом недавно освојеног првог места на светском трофеју у руској Самари и титуле Прве хармонике света у класичној музици, млади Коцељевац Александар Николић је прошлог петка у родном месту одржао концерт за своје суграђане.
У име коцељевачке општине Аци је честитао председник Верољуб Матић и истакао да је овај талентовани младић личним успехом у свету промовисао не само себе, своје знање и умеће, већ и своју земљу али и Коцељеву.
- Сигурно да су његова породица која је музичка, почев од деде, преко оца и сестре, као и његови учитељи и професори, допринели да он постигне успех на светском нивоу. Нама као становницима ове општине треба да је част и да смо поносни на успех нашег суграђанина, али је и обавеза нас као општине да подржимо сву талентовану децу. Верујем да ће тако и бити у будуће - рекао је Матић.
О Александровом таленту говорио је и један од његових учитеља, професор Средње музичке школе из Ваљева Влада Обрадовић.
- Имао сам ту част и задовољство да предајем Аци у трећем и четвртом разреду средње музичке школе и да са њим проведем једно дивно време. Од самог старта сам пратио његов рад и видео сам његов таленат. Овим успехом он је започео своју каријеру - изјавио је професор Обрадовић и пожелео му да постане највећи међу великима.
Осамнаестогодишњи Александар Николић хармонику свира од своје пете године. Каже да је она за њега све на свету, читав његов живот.
- Музика за мене представља цео мој живот. Још док сам био мањи нису ме толико занимале играчке ни играње са другом децом. Занимација ми је била хармоника - прича Аца који је упоредо са основном школом у Коцељеви похађао и нижу музичку а затим завршио и Средњу музичку школу у Ваљеву. Потом је постао студент Музичке академије у Источном Сарајеву.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa