Инфо

7. новембар 2013.7. нов 2013.
У ЗНАК СЕЋАЊА НА АЛЕКСАНДРА ГРЕЦИЈА

И РЕЧЕ БОГ СВЕТЛОСТ ДА ЈЕ ДОБРА

Уочи годишњице смрти дугогодишњег фоторепортера „Гласа Подриња“ прошлог петка у галерији „Владислав Лалицки“ Шабачког позоришта отворена меморијална изложба. Родбина, пријатељи и поштоваоци Грецијевог дела имали су прилику да погледају двадесет једну фотографију различите тематике
„И рече бог светлост да је добра...“ И управо том људском, топлом и уметнички обојеном светлошћу било је обасјано вече посвећено двадесетпетогодишњем раду Александра Греција. Шапчанин рођењем, заљубљеник у фотографију, сведок времена и пансионирани „фан“ „Цанон“ фотоапарата оставио је неизбрисиви траг. Траг којим се сврстао међу знамените Шапчане.
- Убеђен сам да нас однекуд Аца гледа и вели: „Очито немате паметнија посла па чепркате по мојим фоткама. Да сам хтео објавио бих их и сам“. Да, то би био наш Аца. Помало намћор, помало искључив, помало својеглав, помало непријатан, али увек свој. Да је био друкчији не бих га заволео и не бих га разумео. До блискости се често стиже тежим путем. Тиме је та блискост и трајнија. А Аца нас је све по мало задужио. А ово овде је потпуно заслужио, сложићете се са мном. И упркос њему и за њега још једном ““ рекао је Милан Бечејић, пријатељ и један од организатора изложбе.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa